Plug Lamp

Dizajn Plug lampe potpisuje studio Form Us With Love za kompaniju ateljé Lyktan.

Samo nekoliko nedelja nakon Stokholmske nedelje dizajna, oko 15. marta pojavio se nov proizvod "made in Sweden", za koji dizajn potpisuje talentovani dizajn studio iz Stokholma Form Us With Love.

U današnjem društvu, čini se kao da smo uvek u potrazi za utičnicom s kojom bi mogli da napunimo naš lap top, tablet ili smartphone. Atelje Liktan i Form Us With Love predstavljaju inventivno rešenje ovog svakodnevnog problema. U pitanju je lampa sa bonus elementom - električnom utičnicom.

Plug Lamp ima loptast oblik i bazu u livenom, modelovanom eloksiranom aluminijumu, u čijem se centralnom delu nalazi utičnica, koja pored inventivne funkcije predstavlja i estetski detalj. Sama svetlost je skrivena unutar velike "bubble" sijalice od opal stakla, a svetlo može da se dimuje.

"Integrisanjem utičnice u samo telo lampe, takođe se izbegava i proces dosadne potrage za utičnicom, koja se obično završava tako što morate da izvadite neki drugi uređaj iz utičnice kako bi pristupili električnoj energiji", kažu momci iz Form Us With Love.

Pored toga što doprinosi prijatnoj atmosferi u prostoru svojim dizajnom i toplim svetlom, ovaj objekat pruža i jedno dodatno prijatno estetsko iskustvo samog punjenja vaših električnih uređaja.

The Plug Lamp je dobro rešenja kako za javne prostore (poput hotela, kafića i restorana, gde su ljudi obično u potrazi za mestom gde bi dopunili svoje električne uređaje). Ali je takođe savršena za kuću, idealna za noćni stočić, kaže Thomas Holm, direktor marketinga, ateljea Liktan.Cena iznosi oko 315 evra, a Plug Lump je dostupna u sledećim bojama: zelena, crvena, siva, crna, bela. 
Možete je nabaviti preko www.scandinaviandesigncenter.com

ateljé Lyktan je švedska kompanija koja se bavi proizvodnjom rasvete. Osnovana je 1934. godine. Kompaniju su osnovali Hans i Verna Bergström. Kompanija se preselila iz Helsingborg-a u Åhus 1936. godine. Ateljé Lyktan je deo Fagerhult grupe.Film i fotografije: Jonas Lindström


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services