One Nordic

Novi nordijski brend koji se bavi proizvodnjom nameštaja, One Nordic Furniture Company imao je svoju premijeru na ovogodišnjem stokholmskom sajmu nameštaja i rasvete (Stockholm Furnitute and Northern Light Fair).

Oni su predstavili svoj novi program, Bento kolekciju koju čine Bento stolica i sto, mali i praktičan nordijski set za jednostavne domove. Nastup ove kompanijeu Stokholmu je nosio naziv "Novi brend nameštaja za digitalnu generaciju". 

Dizajn Bento kolekcije potpisuje jedan slavni stokholmski dizajnerski trio - Form Us WIth Love, koje ste možda imali priliku da vidite i čujete na prošlogodišnjoj beogradskoj nedelji dizajna. 

Ova nordijska kompanija u svom company statement-u, ima za cilj da redefiniše industriju nameštaja. Prema njihovim rečima oni će kao sasvim nov brend pokušati da sa pametnim digitalnim i dizajnerskim rešenjima, premoste jaz između high-profile dizajna i koncepta praktičnog i rasklopljivog nameštaja. 

Prvi projekti novog brenda su Bento stolica i sto. Naziv Bento potiče od igre reči iz japanskog slenga (reči koja znači "pogodna"), kao što je i sama finska tradicija savijanja i obrade drveta. Bento stolica kombinuje razigranost mehaničkih igračaka i funkcionalnost japanskih kutija za ručak. Intuitivni pristup je u srži razigran i modernog dizajna. 

"Široki nogari ove stolice počivaju na tradiciji savijanja drveta, ali u isto vreme predstavljaju i malo hrabro dizajnersko rešenje." (Form Us With Love).

 

 

Svi Bento proizvodi se isporučuju u polu-ravnim kutijama kako bi se olakšao transport i na globalnom nivou uštedeo prostor za skladištenje. Kada stignu na vaš kućni prag, možete relativno lako sami da sastavite stolicu. Dovoljna su samo četiri jednostavna koraka. Bez alata i dodatnih uputstava za montiranje.

Prvo izdanje Bento kolekcije koje je namenjeno kupcima, biće limitirano, i svaki komad će nositi potpis dizajnera. Sto crnih stolica i pedeset crnih coffee stočića mogu da se naruče i putem interneta na sajtu kompanije.  

 


 

 

Pogledajte izbliza kako izgleda proizvodnja Bento kolekcije.Kompanija One Nordic će za početak anagžovati samo nordijske dizajnere na svojim projektima, ali ne isključuju mogućnost da im se kasnije pridruže i drugi međunarodno priznati dizajneri iz celog sveta. Do sada su kao oficijalne dizajnere za svoje proizvode angažovali Form Us With Love (Švedska), Hallgeir Homstvedt (Norveška) i KiBiSi (Danska).

Fotografije: Jonas Lindström 
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services