Källemo Easychair by Mats Theselius

Predstavljamo vam Easychair švedske kompanije Källemo koju je dizajnirao Mats Theselius.

Na stokholmskom sajmu nameštaja u februaru ove godine, švedska kompanija Källemo predstavila je novitete za ovu godinu. 

Izabrali smo predivnu stolicu-fotelju (Easychair), masterpiece nove Källemo kolekcije koja je svojevrstan hommage švedskom arhitekti Sigurdu Lewerentzu.

Easychair je proizvedena u limitiranoj ediciji od ukupno 123 komada. Stolica je obložena patiniranim bakrom, nogari su takođe od bakra, a nasloni za ruke od ebanovine. Stolica je presvučena posebno dizajniranom žakar tkaninom sa dizajnom Matsa Theseliusa. Dimenzije stolice su V:74, D:61, Š:60.

Dizajner je ideju za ovaj komad nameštaja dobio nakon posete crkvi St. Petri u Klippanu koju je projektovao pomenuti arhitekta Sigurd Lewerentz. To je poslednja crkva koju je Lewerentz projektovao i po mišljenju dizajnera a i mnogih Šveđana, to je jedno od najzanimljivijih arhitektonskih dela u Švedskoj. Stari bakarni krov crkve je zamenjen, pa je dizajner odmah pomislio da bi mogao nešto da uradi sa bakarnim pločama u saradnji sa kompanijom Källemo.

Patinirani bakarni listovi pokrivaju spoljašnjost stolice, a sama stolica je proizvod igre sa materijalima koji su korišćeni i pri projektovanju crkve, i rezultat je slobodnog tumačenja Lewerentsovih ideja. Sastoji se od mnogo nezavisnih delova koji nisu puno u vezi jedni sa drugima, ali svi oni zajedno formiraju ovu prelepu stolicu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services