OASIS by OFFECCT

Švedska kompanija OFFECCT je na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Stokholmu - (Stockholm Furniture Fair 2011), predstavila novi koncept i filozofiju pod nazivom OASIS - Added Value Through Greenery!


Prvi OASIS proizvodi premijerno su prikazani 08.februara 2011.godine na sajmu u Stokholmu, a dizajnirali su ih renomirani dizajneri: Luca Nichetto, Claesson Koivisto Rune, Jean-Marie Massaud i grupa Front.


OASIS, osim koncepta koji predstavlja, obuhvata i sasvim novi asortiman proizvoda vrhunskog dizajna koji zajedno sa cvećem i biljkama daje dodatnu vrednost okruženju u kojem živimo i radimo, ali u isto vreme nudi neke nove mogućnosti projektantima tih okruženja koji žele da im zeleni element bude uključen u projekte.

Green Trays_Dizajn: Claesson Koivisto Rune


Fokus novog koncepta je na planiranoj upotrebi biljaka pre svega u javnim prostorima kako bi se povećao kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama, oplemenio sam prostor, smanjio stres. Istraživanja koje su sproveli u kreiranju novog koncepta pokazala su da su i motivacija i produktivnost zaposlenih veći u ovakvom okruženju ali da se posetioci ili klijenti koji ulaze u ozelenjene enterijere takođe osećaju bolje.

Green Pedestals_Dizajn: Front


Tvorci ovog koncepta u okviru kompanije smatraju takođe da je ovo strateški jedna od najvažnijih novina u njihovom poslovanju i možda najbolja investicija. U skladu sa njihovom politikom kreiranja održivog dizajna proizvoda, smatraju da korak koji su sada preduzeli jeste najvažniji u stvaranju uslova za bolju indoor klimu i kreativni radni ambijent, kako kaže CEO kompanije Kurt Tingdal.

Green Islands_Dizajn: Jean-Marie Massaud


Svaki proizvod je namenjen kako javnim prostorima tako i enterijerima. Prvobitna namena im jeste indoor upotreba ali se mogu dobro uklopiti u outdoor ambijentima, na terasama ili nadkrivenom delu dvorišta. 

Green Pads_Dizajn: Luca Nichetto


U skladu sa green filozofijom koja prati novi OASIS koncept, Lucha Nichetto je dizajnirao i USB sticks za OFFECCT!


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services