OASIS by OFFECCT

Švedska kompanija OFFECCT je na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Stokholmu - (Stockholm Furniture Fair 2011), predstavila novi koncept i filozofiju pod nazivom OASIS - Added Value Through Greenery!


Prvi OASIS proizvodi premijerno su prikazani 08.februara 2011.godine na sajmu u Stokholmu, a dizajnirali su ih renomirani dizajneri: Luca Nichetto, Claesson Koivisto Rune, Jean-Marie Massaud i grupa Front.


OASIS, osim koncepta koji predstavlja, obuhvata i sasvim novi asortiman proizvoda vrhunskog dizajna koji zajedno sa cvećem i biljkama daje dodatnu vrednost okruženju u kojem živimo i radimo, ali u isto vreme nudi neke nove mogućnosti projektantima tih okruženja koji žele da im zeleni element bude uključen u projekte.

Green Trays_Dizajn: Claesson Koivisto Rune


Fokus novog koncepta je na planiranoj upotrebi biljaka pre svega u javnim prostorima kako bi se povećao kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama, oplemenio sam prostor, smanjio stres. Istraživanja koje su sproveli u kreiranju novog koncepta pokazala su da su i motivacija i produktivnost zaposlenih veći u ovakvom okruženju ali da se posetioci ili klijenti koji ulaze u ozelenjene enterijere takođe osećaju bolje.

Green Pedestals_Dizajn: Front


Tvorci ovog koncepta u okviru kompanije smatraju takođe da je ovo strateški jedna od najvažnijih novina u njihovom poslovanju i možda najbolja investicija. U skladu sa njihovom politikom kreiranja održivog dizajna proizvoda, smatraju da korak koji su sada preduzeli jeste najvažniji u stvaranju uslova za bolju indoor klimu i kreativni radni ambijent, kako kaže CEO kompanije Kurt Tingdal.

Green Islands_Dizajn: Jean-Marie Massaud


Svaki proizvod je namenjen kako javnim prostorima tako i enterijerima. Prvobitna namena im jeste indoor upotreba ali se mogu dobro uklopiti u outdoor ambijentima, na terasama ili nadkrivenom delu dvorišta. 

Green Pads_Dizajn: Luca Nichetto


U skladu sa green filozofijom koja prati novi OASIS koncept, Lucha Nichetto je dizajnirao i USB sticks za OFFECCT!


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

 

 

Tip of the day

"If you can design one thing, you can design everything,"

Massimo Vignelliviše

Touch me Festival

Lovely

DYRM daily Deus YellowCab Designeast.eu

Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services