Form Us With Love & Friends

Jedan od viđenijih švedskih dizajn studija - Form Us With Love (FUWL), u okviru ovogodišnje nedelje dizajna u Stokholmu (Stockholm Design Week 2011) predstavili su pet novih proizvoda.


U okviru posebno organizovane izložbe na tajnoj lokaciji u centru Stokholma, u prostoru jedne crkve, između propovedaonice i stubova, FUWL su sa svojim partnerima - kompanijama predstavili nove projekte i proizvode: "Hexagon" za Träullit, "Hood" za Ateljé Lyktan, "Artisan" za Bolon, "Fasett" za Westal, "Gottsunda" za Santa & Cole.

Izložba ima za cilj da prikaže proces, razvoj proizvoda, različite aspekte saradnje  između dizajnera i proizvođača. Taj duh saradnje koji je utkan u svaki proizvod na ovoj izložbi je svojevrsna potvrda činjenice da FUWL jako vode računa o svojim partnerima, uvek naglašavajući njihovu važnost i prisustvo kod svake prezentacije. Ovo je već po ko zna koji put da i same izložbe ovog dizajn tria nose naziv "Form Us With Friends". Prijatelji su Partneri! Na izložbi se mogu videti fotografije procesa nastanka jednog proizvoda, video, kao i prototipovi klupe, rasvete i zidnog panela.

Zanimljiv novitet predstavljen na ovoj izložbi je zidni panel "Hexagon" koji se sastoji od heksagonalnih diskova, koji se kao puzzle montiraju i čine modularni zidni panel koji ima izuzetna svojstva u apsorpciji zvuka, tako da je dobro rešenje i kao zvučna izolacija. Osim što ima izuzetne akustične karakteristike, ovaj proizvod je i eco friendly. U potpunosti je napravljen od drvenih elemenata koji su zacementrirani za vunenu oblogu. Proizvod je realizovan u saradnji sa švedskom kompanijom Träullit.

Träullit Dekor Hexagon by FORM US WITH LOVE from FORM US WITH LOVE on Vimeo.

FUWL su poznati po uspešnim saradnjama sa mnogim internacionalnim i domaćim kompanijama. Jedna od najuspešnijih je saradnja sa švedskom kompanijom Bolon, svetski poznatim proizvođačem podnih vinil obloga. Za njihovu ovogodišnju "Artistan" kampanju, FUWL su dizajnirali podnu oblogu dimenzija 16x23 koja se sastoji od 300 pojedinačnih komada na koje je aplicirana fotografija balerine.

"Artisan" za Bolon & "Hexagon" za Träullit


"Fasett' je serija podnih i zidnih komada rasvete koje su proizvod saradnje sa kompanijom Westal. Klupa "Gottsunda" je proizvod koji je naručen od strane švedskog grada Uppsala, i ona će postati sastavni deo kolekcije Santa + Cole za javne prostore.

"Fasett' - saradnja sa kompanijom Westal i klupa "Gottsunda" za Santa + Cole


Luster "Hood' je realizovan u saradnji sa švedskim proizvođačem, kompanijom Ateljé Lyktan. Originalno je dizajniran za studio FUWL, ali se intenzivno radi na njegovoj budućoj proizvodnji.

"Hood" za Ateljé Lyktan


Form Us With Love (FUWL)
je renomirani Stokholmski dizajn studio, internacionalno priznat i nagrađivan koji čine Jonas Pettersson, John Löfgren i Petrus Palmér. Osnovali su ga 2005.godine i do sada su realizovali odlične projekte i saradnje sa mnogim priznatim kompanijama među kojima su i Muuto, Design House Stockholm, Canon, Materia, Philips, Nordic Hotels, itd. 

A evo i video reporta sa Form Us With Friends izložbe!

Form Us With Friends, Stockholm 2011 from FORM US WITH LOVE on Vimeo.

Fotografije: Jonas Lindström

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services