Bolon & Campana Brothers

Jedinstvena saradnja švedske kompanije Bolon koja se bavi proizvodnjom podnih vinil obloga i brazilskih dizajnera Fernanda i Humberta Campana

Kompanija Bolon je u Stokholmu predstavila svoju novu kolekciju proizvoda pod nazivom Artisan, oko koje su vizuelni identitet i dizajn štanda potpisali braća Campana.

Braća Campana i sestre Eklund (Annica i Marie Eklund) iz Bolon-a ušli su u zanimljivo partnerstvo koje je imalo svoju premijeru na ovogodišnjem Stockholm Furniture Fair-u! Braća Campana su angažovani da interpretiraju novu Bolonovu kolekciju Artisan. Saradnja je rezultirala zanimljivim i kreativnim konceptom štanda na sajmu nameštaja u Stokholmu. Štand je privukao pažnju brojnih posetilaca neverovatnim mozaikom koji se sastojao od 7.000 parčića složenih u jedno pravo umetničko delo. Delo u duhu braće Campana.Na štandu je prikazan kreativan brazilski haos u susretu sa švedskim preduzetničkim duhom. Njihova saradnja je pomerila granice dizajna i predstavila sasvim nove mogućnosti korišćenja Bolonovih podnih obloga. Sledeća stanica na kojoj će ovaj štand moći da se vidi je Milano u aprilu mesecu.

"Fernanda i Humberta smo sretale u nekoliko navrata tokom godina, posebno na Sajmu nameštaja u Milanu, i razvijali smo odnos uzajamnog poštovanja prema stvarima kojima se bavimo. Kada smo se sreli prošlog proleća razmatrali smo mogućnosti da uradimo nešto zajedno. Braća Campana su bili prilično zaljubljeni u našu vizuelnu strategiju za Artisan kolekciju, ovogodišnju kolekciju podova koju smo izbacili, i želeli smo da zajedno doprinesemo njenoj umetničkoj interpretaciji, našavši obostrani interes u zajedničkoj saradnji. Štand na sajmu u Stokholmu je prilika za upoznavanje sa našim novim partnerstvom. Takođe, imamo veliki broj zajedničkih projekata u planu, koje vam nećemo još otkrivati", izjavila je Marie Eklund, dizajn menadžer i suvlasnik Bolona.  

Fernando Campana je povodom ove saradnje izjavio: “A truly great collaboration has to start with an amazing gut feeling. I have had this from the get go with Bolon!”

Braća Campana su u Bolonovim materijalima našli neverovatnu inspiraciju. Kombinacije boja, tekstura, oblika, i njihova uklapanja - sve im je leglo. Sekli su velike komade obloga, preklapali, umrežavali, igrali se igre puzzle, i iz tog kreativnog nadahnuća, proizašla je ogromna, haotična i prelepa struktura mozaika.

Bolon je osnovan 1949. godine i danas ga vode sestre Eklund (treća generacija Eklunda od osnivanja kompanije). Od 2000. godine napuštaju koncept tradicionalne manufakture vunenih podnih obloga krećući se ka inovativnim, super-kvalitetnim i modernim rešenjima, koja omogućavaju realizaciju projekata različitog obima.  U svoje poslovanje su implementirali progresivan i ekstenzivan program zaštite životne okoline u svim aspektima proizvodnje, i već nekoliko godina posluju pod etiketom Bolon® Green.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services