Offecct

U Stokholmu smo prisustvovali mnogim predpremijerama, promocijama novih kolekcija raznih evropskih proizvođača koje će s Milanskim sajmom nameštaja doživeti svoje megapremijere. Nismo sigurni da li će i poznata švedska kompanija Offecct nastupati u Milanu, proverićemo. Ali  pažnju su nam svakako privukli njihovi proizvodi. Dovitljivi Šveđani su press materijal delili na predivnim dizajniranim flash memorijama, za koje dizajn potpisuju Claesson Koivisto Rune.


Štand kompanije Offecct na Stokholmskom sajmu nameštaja

Snowflakes Table

Ne napuštamo tek tako priču o švedskom triu arhitekata i dizajnera Claesson Koivisto Rune. Naime njih je poznata švedska kompanija Offecct , koju predstavljamo angažovala da ove godine dizajniraju za njih stočić, i oni su proizveli Snowflakes Table koji će u isto vreme biti i masovno proizveden i unique. Napravljen je od Corian-a a korišćena je napredna kompjuterska tehnologija za njegovu proizvodnju. Poetičan i inovativan pristup!
Eero Koivisto je izjavio da je sve počelo kada je video neverovatne fotografije fotografa Vilsona Bentlija iz 19.veka (Wilson Bentley). On je fotografisao kristale snega 46 godina! Eero kaže da je bio fasciniran njegovim radom i da je prostudirao njegovu knjigu objavljenu 1931.godine koja sadrži fotografije 2.000 različitih pahulja.

Claesson Koivisto Rune Snowflakes Table

Fly Easy Chair

Patrick Norguet je radio na ovom projektu pune četiri godine, dok zajedno sa dizajn timom iz Offecct-a nije došao do odgovarajuće tehnologije za proizvodnju ove stolice. Sam kaže za ovaj proizvod, da nije u pitanju nikakav suviše komplikovan dizajn, ali da je bilo teško naći proizvođača koji bi ga realizovao. Dizajner se inspirisao Japanom i oblik stolice poredi sa “šlemom” japanskih samuraja. Organskog je dizajna, a sam materijal presudno utiče na formu tako što je razvučen preko metalnog rama. Fly je proizvod koji je ispunio i visoke standarde kompanije Offecct po pitanju održive proizvodnje.
Patrick Norguet je završio školu za dizajn ENSCI u Parizu. Karijera mu je doživela neverovatan boost kada je počeo da radi za Louis Vuitton. 2000.godine počinje sa svojim sopstvenim dizajn studijom radeći za razne kompanije među kojima su Offecct, Cappellini...

Patrick Norguet Easy Chair & Ineke Hans Soundwave-Geo acoustic-panel

Robo Chair

Luca Nichetto je sledeći poznati dizajner koji radi za ovu švedsku kompaniju. Ove godine sarađuju po prvi put, tako da je Luca Nichetto bio ovogodišnji hit kompanije Offecct. Njegova Robo stolica je potvrdila njegov status međunarodne zvezde industrijskog dizajna.
Tokom Stockholm Design Week-a dešavala se i specijalna izložba ovog dizajnera u showroom-u kompanije. Izložbom se Luca predstavio švedskoj publici i tržištu, predstavljajući i svoje ranije radove u različitim materijalima uključujući i rasvetu.

Luca Nichetto Robo Chair

Proslavljajući 20 godina rada Offecct je potvrdio poziciju koju ima kao vodeći švedski proizvođač nameštaja.


Claesson Koivisto Rune Minima seating furniture series

Mod

Monica Förster + OFFECCT = design that lasts
Omiljena i zasigurno najpoznatija dama švedskog industrijskog dizajna je Monica Förster, koja je interenacionalno priznata, rado angažovana od strane mnogih poznatih kompanija, ali koja i dalje uspešno sarađuje sa švedskim kompanijama. Na Stokholmskom sajmu nameštaja predstavljena je njena nova stolica Mod sa vrhunskim dizajnom. Sama Monica kaže da je želela da napravi bezvremensku stolicu koja će zaista trajati dugo. “To me, the form conveys a sense of lightness, energy, speed and well-being. Reusing thing is in vogue right now and I have taken a lot of the form from Spoon, which I know works well. The focus is on people’s well-being, both physical and mental.” Mod je podjednako prikladan komad nameštaja i za domove i za ofise.

Carlos Tiscar Origami; Ingunn Eikeland Björkelo Droplet & Monica Förster Mod

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services