Form Us with Love & Bolon

FUWL & Bolon Botanic kolekcija

Na Stockholm Furniture Fair-u švedska kompanija Bolon koja se bavi proizvodnjom podnih vinil obloga predstavila je svoju novu ekološki prihvatljivu kolekciju proizvoda pod nazivom Botanic, oko koje su vizuelni identitet i dizajn štanda radili potpisali Stokholmski dizajneri iz studija Form Us With Love.

Form Us With Love (FUWL) je renomirani Stokholmski dizajn studio, internacionalno priznat i nagrađivan koji čine Jonas Pettersson, John Löfgren i Petrus Palmér. Osnovali su ga 2005.godine i do sada su realizovali odlične projekte i saradnje sa mnogim priznatim kompanijama među kojima su i Muuto, Design House Stockholm, Canon, Materia, Philips, Nordic Hotels, itd.

Ove godine su apsolutno briljirali jer su ostvarili više nego uspešnu saradnju sa kompanijom Bolon koja je svetski poznata po proizvodnji vinil podnih obloga. FUWL su kreirali vizuelni koncept oko nove Bolonove kolekcije pod nazivom Botanic, sa akcentom na organskoj "arhitekturi", prirodi,  i sa bogatstvom detalja.

Inspiraciju su našli u fotografijama prirode i ručnom radu, stvorivši tako i sami ručno rađene elemente koji čine cveće, razno bilje od vunenih vinila. Konačan proizvod koji su dobili očarava lepotom, aludirajući svojim dizajnom na neki savršen svet, poput sveta iz Avatara, sa Pandorine kutije.

Bolon sa svojom novom Botanic kolekcijom revolucionarno nastupa na ovogodišnjem sajmu, promovišući nov način proizvodnje svojih vinil podnih obloga uz brigu o okruženju. Cela Botanic kolekcija je proizvedena od posebne vrste plastike koja se dobija iz prirode, tj. iz biljnih ekstrakta. Bolon je uvodeći u svoj program ekološki momenat i dobrim vizuelnim identitetom napravio dobar put ka osvajanju svetskog tržišta.

Credits
Concept design: FUWL. Photography/retouch: Jonas Lindström. Set design: Anton Thorsson. Fashion: Matilda Wendelboe. Hair/make: Stina Borgström

Sir Paul Smith, ovogodišnji počasni gost Stokholmskog sajma nameštaja je takođe izabrao Bolon vinil podne obloge za lounge koji je dizajnirao za ovu priliku. Bolonovi vinili bili su takođe prisutni i na mnogim drugim štandovima među kojima i na štandu švedske kompanije Blå Station, Interstudio, Technogym, Thesigns, Architeo/Dropi, Götessons, Lina Huring (Greenhouse), Beckmans School of Design (Greenhouse) i Designmäklarna.

Na Bolonovom štandu su se na dan otvaranja sajma, okupljenim novinarima obratile vlasnice kompanije Bolon Annica i Marie Eklund (koja je istovremeno i Design i Marketing Manager).

Annica i Marie Eklund, vlasnice Bolon-a, su i dobitnice nagrade  ”The Female Rising Star of the year” koju dodeljuje Ernst & Young.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services