Tron Designs Corian®

Jedan od povoda za naš odlazak u Milano bio je poziv predstavnika kompanije DuPont u Srbiji, gospodina Mladena Lukića da prisustvujemo otvaranju dve izložbe koje je DuPont™ Corian® organizovao u Milanu. Jedna od izložbi bila je izložba "Tron Designs Corian®".

U samom srcu Zone Tortone, u Via Tortoni 58, u jednom od najvećih tortonskih paviljona, Padiglione Visconti, veče uoči zvaničnog otvaranja Milanske nedelje dizajna (Milano Design Week), 11. aprila s početkom u 18h otvorena je ova nesvakidašnja izložba inspirisana filmom Walt Disney studija "TRON: Legacy". Izložba će biti otvorena tokom čitavog trajanja nedelje dizajna u Milanu, do 17. aprila od 10h-22h.Na Designed.rs portalu još u januaru mesecu najavili smo održavanje ove izložbe u Milanu. To je i bio povod da nas kao predstavnike specijalizovanog dizajn medija DuPont odvede u Milano, na čemu im se zahvaljujemo. U dobrom društvu prošetali smo kroz Tron scenografiju, divili se materijalu Corian, i iščekivali prisustvo Jeff Bridges-a koji se nažalost nije pojavio!Tron Designs Corian®” je design show koji su zajedno organizovali The Walt Disney Company® i DuPont™ Corian®. Izložba je direktno inspirisana filmom “TRON: Legacy”  iz Walt Disney studija, i koji je režirao Joseph Kosinski a u kome glavne uloge igraju Jeff Bridges, Garrett Hedlund i Olivia Wilde.

Fantastične skulpture automobila izrađene od materijala Corian, iznenađujuće bele površine kuhinja, spavaćih soba, wellness asesoara, outdoor nameštaja, i ostalih elemenata enterijera savršeno izvedeni uz pomoć dobrih materijala, kreativnosti autora, i napredne tehnologije, ostavili su nas zapanjenim.  

Izložba “Tron Designs Corian®” je originalan projekat za čiju su art direkciju zadužene kompanije DuPont i Disney a koja je za celokupni lay-out i scenografiju izložbe u potpunosti realizovana korišćenjem DuPont™ Corian® naprednih površina. Pod palicom art direktora iz tima Disney-DuPont, nekoliko vodećih kompanija, arhitekti i dizajnera su angažovani da naprave niz enterijerskih rešenja, arhitektonskih instalacija korišćenjem DuPont materijala. Arhitekti i dizajneri koji su doprineli realizaciji ove izložbe su: Shai Akram, Aquili Alberg, Dror Benshetrit, Jordi Canudas, Giulio Cappellini, Andrew Haythornthwaite, Setsu Ito i Shinobu Ito, Lagostudio, Ilaria Marelli, Gwenael Nicolas, Marco Piva. Oni su kreirali za potrebe postavke izložbe fascinantna enterijerska rešenja inspirisani filmom a istraživajući mogućnosti i raznovrsnost DuPont™ Corian® materijala i površina.

Izložba je organizovana u saradnji sa kompanijama Pitti Progetto Visconti, Altha®, Capo d’Opera®, Cappellini, Ernestomeda™, Jacuzzi®, Lago®, Tao Esterno.
Tehnički partneri izložbe su kompanije: DuPont™ Imvelo™, Light Tape®, Luxit, Shicon, i Sony, koji su podržali izložbu sa svojim rešenjima i uslugama.Fotografije: Ivana Srdanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Jovica Sevic's picture
Jovica Sevic
10:40 15/04/11

vauu

vauu

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services