JamScape by Jawbone and Yves Béhar

JamScape je audio-prostorna instalacija nastala kao rezultat saradnje kompanije Jawbone i dizajnera Yves Béhara.

U novom milanskom dizajn distriktu Ventura Lambrate tokom trajanja Milanske nedelje dizajna predstavljena je audio-prostorna instalacija JamScape.

JamScape je audio-prostorni eksperiment  za koji dizajn potpisuje švajcarski dizajner Yves Béhar tj.njegova kreativna agencija fuseproject. Osnovna ideja oko koje se realizovala ova uspešna saradnja kompanije Jawbone i švajcarskog dizajnera je ideja oslobađanja zvuka u socijalnom okruženju i interakcija posmatrača, prostora i zvuka.  Koristeći nove Jawbone JAMBOX bežične zvučnike kao gradivne blokove od kojih se formira ova prostorna instalacija, autori su uspeli da od JamScape-a naprave jedinstveno zvučno okruženje za društveno iskustvo proizvoda.Sa dizajnom Yves Béhara i njegovog fuseproject studija, JAMBOX zvučnicima Jawbone kompanije i kurirani od strane najvećeg svetskog dizajn bloga Dezeen, JamScape je za vreme trajanja nedelje dizajna u Milanu postao zgodno mesto okupljanja, gde ljudi mogu da se opuste i odmore uz nesvakidašnji audio doživljaj, koji vas istovremeno i obuhvata i oslobađa.Akustični moduli velikih razmera izgrađeni su u potpunosti od pojedinačnih JAMBOX zvučnika. Ova instalacija je podstakla i kreativna partnerstva sa audio umetnicima omogućivši im da izraze svoje ideje i shvatanje muzike, improvizacije, da ostvare interakciju sa publikom kroz ovaj zanimljiv projekat.

Muzika koja je korišćena tokom ove postavke izabrana je na osnovu audio poziva koji je oglašen na Dezeen-u, tviteru i blogovima širom sveta. Odziv je bio odličan, sa učešćem muzičara sa svih strana sveta. 20 autora je izabrano, i posetioci su mogli da uživaju u ovoj neverovatnoj instalaciji uz odličnu muziku.

Muzičari koji su izabrani na konkursu dizajn bloga Dezeen za ovaj projekat su: Agzilla Antonie Manolova&Francesco Tristano, Brandon Hackler, Chris Teeter, en doft av cyren, Ian Gulbransen, Joanna Geralyn, Kasule, Kid Suda, Louis Jones, Miguel, Colmenare, MTTMGG, Nat King Kong, Navid Ashgari, Ricardo Seola, The Dead Sun Theeyefives, U9lift, Zeus&Apollo, Zumba –diseno de sonido.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services