Cordula Kehrer


Nemačka industrijska dizajnerka iz Karlsruhea Cordula Kehrer na svom štandu na Salone Satellite-u tokom Milanskog sajma nameštaja predstavila je novu kolekciju korisnih stvari za kuću.

Kada razmišljamo o stvarima čiji je generički naziv "household items" često pomislimo na objekte koje baš ne volimo da koristimo jer spadaju u domen dosadnih kućnih poslova, kao što su peglanje ili prostiranje i odlaganje veša. Međutim, kada se upoznate sa mogućnostima kako i takvi objekti sve mogu da izgledaju, možete doći do zaključka da bismo ih možda češće ili radije koristili ako bi izgledali kao ovi novi Cordulini komadi. 

Upravo zbog toga nam se činilo zanimljivim da Vam predstavimo kolekciju naizgled dosadnih i nevoljenih objekata industrijskog dizajna u jednom sasvim novom kontekstu - kontekstu dizajniranih objekata sa stilom.
U novoj Cordulinoj kolekciji nalaze se objekti kućnog asesoara: štender za garderobu koji može da posluži i kao žica za sušenje veša, daska za peglanje, i korpa za odlaganje stvari.Štender za kačenje garderobe je centralni objekat Corduline kolekcije jer je multifunkcionalan i praktičan. Kada je sklopnjen ima funkciju štendera, a ako se raširi postaje žica za sušenje veša. Pametno, jednostavno, lepo rešenje Cordule Kehrer. Korpa za odlaganje garderobe sa tim duhovitim tvistom da podseća na korpu za basket, takođe daje jedan novi pogled na tako sumornu dnevnu aktivnost, odlaganje prljavog od čistog veša ili obrnuto. Ona je jedan izuzetno privlačan i samodovoljan komad kućnog asesoara čak iako nije ispunjena stvarima. Sva tri objekta kada posmatrate su pre predmeti želje nego što ih možete zamisliti u svakodnevnoj upotrebi. Ali upravo u tome i jeste bio cilj ove Corduline kolekcije, približiti svakodnevnom životu ovakve objekte kako bi i sam život bio lepši. Oni su skulpturalni i minimalni u svom izgledu, što je najvažnije funkcionalni, a mogu se fino smestiti i u kuće i stanove sa ograničenim prostorom. 

Daska za peglanje potpuno jednostavna i svedena sa divno oblikovanim stabilnim nogarima i površinom za peglanje u radosnoj cijan boji mogla bi da postane rado viđen objekat u mnogim domovima današnjih modernih žena, objekat koji će voleti da koriste. 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services