Atelier Takagi

Američki industrijski dizajner i muzičar japanskog porekla, Jonah Takagi debitovao je u Milanu na Salonu Satelit sa predivnom kolekcijom proizvoda.

Sa svojim studijom Atelier Takagi smešten je u gradu Vašingtonu, gde proizvodi skoro u kućnoj proizvodnji prelepe komade industrijskog dizajna, a sa svojom devojkom pravi i muziku, i sanja o uspešnoj saradnji sa velikim kompanijama kako bi svoje proizvode mogao da proizvodi pomoću naprednih i skupih tehnologija, i kako bi svaku svoju ideju mogao i da realizuje.

Predstavljamo Vam nekoliko proizvoda iz radionice ovog talentovanog Japanca. U pitanju su stona lampa Big Bounce, stočić Market Research End Table, stolovi naziva New Basics, sistem polica Scaffold Shelving, i porodica lampi Subdivisions.Big Bounce je stona lampa inspirisana rasvetom koja se koristi prilikom ozbiljnih studijskih fotografisanja kao i snimanja filmova. Bounce (zilberica) je reflektujuća površina raznih oblika a najčešće okrugla, koja se koristi da vrati – reflektuje deo svetla na objekat snimanja. Zilberica je neophodan deo foto-opreme koji se veoma često koristi u studiju, međutim njena primena je široka tako da se upotrebljava i prilikom snimanja napolju – outdoor portreti, fashion fotografija. Takagi je razvio ovaj model lampe koja na neki način koristi tehniku zilberice i zrači jedinstvenim indirektnim svetlom.

Market Research End Table je jednostavan stočić, rezultat Takagijeve studije materijala, kolaž tekstura koji crpi inspiraciju iz japanske svečanosti ispijanja čaja. Top stola je od poliranog Venatino mermera, dok je baza stola napravljena od FSC sertifikovanog belog pepela emajlirana aluminijumom.

New Basics je kolekcija ravnih i praktičnih stolova, koji se lako mogu spakovati i odložiti sa strane a na kojima je korišćen jednostavan vizuelni izraz kako u sistemu nogara, konstrukciji i površinama. Zanimljivo je da je za ovu kolekciju stolova jedan od materijala koji je korišćen i reciklirano saće od meda. 

Scaffold Shelving je sistem polica koji crpi inspiraciju iz linija sveprisutnog održivog materijala, dvreta bambusa. U formi skela, svetla i vazdušasta ova polica može da se montira na mnogo načina a može da funkcioniše i kao konzola za knjige ili kao paravan kojim se pregrađuje prostor. Izrađena je od drveta baltičke breze.

Subdivisions je porodica lampi (stonih i podnih) inspirisana javnom rasvetom na ulicama i parkovima. Lampe su dobile ime po rok pesmi “Subdivisions” kanadskog benda RUSH. Postolje, baza lampi je od izlivenog betona, a lampa je od crne čelične armature.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services