Appartamento Lago Design Objects

od-do arhitekti, saksija Plantpot +


Tokom trajanja tek završene Milanske nedelje dizajna (Milan Design Week), i okviru off gradskih dešavanja i izložbi, u Via Brera br.30 u okviru izložbe A.L.D.O. Appartamento LAGO Design Objects, izloženi su brojni proizvodi produkt dizajnera poreklom sa različitih strana sveta. Među njima se nalaze i beogradske dizajnerke iz arhitektonsko-dizajnerskog studija od-do arhitekti, Nataša Iliničić i Jugoslava Kljakić sa saksijom Plantpot +.

Ovaj izlagački projekat italijanske kompanije Lago inicirao je i realizovao Diego Paccagnella, a sam koncept izlaganja njihovog nameštaja je takav da se izložbe održavaju u apartmanima, u kojima se organizuju večere, radionice, prezentacije ....O ovom uspešnom konceptu čak je napisana i knjiga u izdanju Corraini Edition, naslova “LAGO APPARTAMENTO - A living showroom” , čiji su autori Brit Leissler i Diego Paccagnella

Koncept je ustanovljen 2009. godine (tokom trajanja Salone del Mobile 2009), i Lago Appartamento je vremenom postao jedno živo, i referentno mesto gde se mogu videti sveži i inovativni pristupi u dizajniranju objekata za svakodnevnu upotrebu. Kuratori ove izložbe su bili Domenico Diego i Dunja Weber.

Autori postavke su pozvali grupu dizajnera, da izlože svoje radove, uglavnom kućni asesoar, a među njima su izabrali i naše devojke iz od-do arhitekti sa njihovom Plantpot+ saksijom koju je proizvela kompanija Ilcantiere, Pordenone. Saksija će sa ostalim predmetima biti izložena do kraja godine u Via Brera 30.

Pored Jugoslave i Nataše, pozvani su bili i dizajneri iz Italije i inostranstva da razmisle i predstave svoje proizvode koji govore o tome kako se naše navike reflektuju kroz predmete u našim domovima i kako se naša kultura manifestuje kroz naše stvari. To su objekti koji nas čine srećnim, predmeti koji su korisni, objekti koji su inovativni, objekti koji izazivaju....

Dizajneri su odgovorili sa velikim entuzijazmom i velikim idejama i svoje projekte su realizovali uz pomoć lokalnih zanatlija i modelovanja dokazujući još jednom da je savremeni dizajner sposoban da isprati projekat od prvih skica, pa skroz do fotografija u katalogu. 

Na sajtu Lago Appartamento nalaze se pojedinosti o svakom od ovih projekata.

Dizajneri čiji su projekti takođe uvršteni u ovogodišnju Lago postavku su: Dunja Weber & Cécile Feilchenfeld, Rumiko Takeda, Jorge Nájera, Domenico Diego, José de la O, Giovanni Doci, Sonja Schaub, Andraž Tarman, Jurij Lozić, Nuša Jelenec, Tilen Sepič, Alessandro Gnocchi & Luca Spagnolo, Anna Bormann & Selma Serman, Mariolina Fossati, Gabriele Diamanti, Laura Fornoni, Luca Corvatta, Alessandro Stabile, Melab / Michele Rasore, studio Klass – Marco Maturo & Alessio Roscini, Gallina Emmanuel, Matteo Beraldi, Katty Barac, Cécile Feilchenfeldt, Paolo Iannetti, Sud collective.

Kompanija Lago je i u okviru Salone de Mobile imala zvanično predstavljanje ovogodišnje kolekcije.

Kompanija Lago je na ovogodišnjoj nedelji dizajna u Milanu bila partner izložbe o kojoj smo izveštavali na Designed.rs - "Tron Designs Corian".

A u Lago showroom-u u Porta Romani u Milanu se održavala Lagostudio Designers Party.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services