Angell Wyller Aarseth

Angell Wyller Aarseth su norveški trio produkt dizajnera iz Osla, koji čine Simen Aarseth, Christoffer Angell i Øyvind Wyller.

Angell Wyller Aarseth su nakon master studija na Oslo National Academy of the Arts leta 2010. godine, zajedno sarađivali na nekoliko projekata. U aprilu mesecu 2011. godine su učestvovali na Salone Satellite-u u Milanu, a u maju mesecu i na ICFF u Njujorku gde su izlagali svoje proizvode u okviru izložbe ICFF Studio koju je sponzorisao Bernhardt design, i gde su osvojili nagradu "ICFF Studio Winners 2011".

Kroz iskustvo koje su stekli radeći sa renomiranim arhitektima, raznih izložbi dizajna na kojima su učestvovali, raznim scenografijama i dizajnom proizvoda za industrijsku proizvodnju, oni su razvili analitički, inovativni i holistički način razmišljanja o dizajnu u različitim situacijama. Ovaj trio je i pokretač neprofitne norveške inicijative ODL, koja dizajnerima u Oslu pruža priliku da izlažu i prodaju svoje proizvode na lokalnom nivou.

Predstavljamo Vam njihove zajedničke i realizovane proizvode koji su imali svoju premijeru tokom Milanske nedelje dizajna u okviru Milanskog sajma nameštaja, na poznatoj smotri mladih talenata poznatijoj kao Salone Satellite.

Mono cup


Mono cup je tokom Salone del Mobile 2011 godine dobio i specijalnu pohvalu u okviru Design Report Award. Karakter ovog proizvoda proizilazi iz njegove ručke. Šoljica je realizovana od finog i tankog porcelana a ručka predstavlja točak ili dugme za rotaciono kretanje dok se ispija jutarnja kafa. Kada su naslagane jedna preko druge, šolje se pretvaraju u drvo pečuraka, toranj truba ili šta god drugo izmaštali. Autori su dizajniranjem ove šoljice želeli da ospore konvencionalne ručke, i da daju korisnicima mogućnost da pronađu sopstveni način kako će držati svoju dragu šoljicu za kafu ili čaj. 


Dark matters lamp


Spot rasveta često definiše oblast na koju je usmerena u prostoru. Ovo je takođe slučaj i sa Dark matters lampom, ali umesto poznatog efekta redovnih izvora svetlosti, ova lampa stvara i obrnutu tamnu tačku. Sfera koja je ugrađena u nju radi kao reflektor koji preusmerava svetlost po prostoriji, stvarajući prijatnu atmosferu za dobro raspoloženje. Sama lampa postaje interesantan objekat za posmatranje. Podseća na planetu koja ima svoju tamnu i svetlu stranu u zavisnosti od toga koju stranu joj osvetljava sunce, sa svim gradijentima svetlosti između ove dve strane. 

Steel mirror


Steel mirror i Steel trestles su dva srodna proizvoda sa kojima su dizajneri želeli da zadovolje potrebe mnogih korisnika za trajnim "alatima" u svakodnevnim situacijama. Telo ovih proizvoda je napravljeno od čelika, nogar je od hrastovog drveta, a privezan je za telo kožnim kaiševima.


Steel mirror


Sirovi materijali su obrađivani i polirani da je završnica ogledala zapravo čelik u kome se možete ogledati. Proizvod nema nikakve dodatne premaze i obrade. Autori su bili pre za sirovost i kombinaciju golih materijala na ovom komadu. Pametna izgradnja ovih proizvoda čini ih tankim, elegantnim i stabilnim. 

Steel trestles


Serija proizvoda za kuvanje Handle me - Posuđe je oduvek bilo jedno od glavnih sredstava za zadovoljenje osnovnih ljudskih potreba, pre svega potrebe za opstankom, još od pre početka civilizacije. Posuđe u tom smislu spada u istu kategoriju objekata kao i točak i kamena sekira. Autori su želeli da proslave ovu jednostavnost tradicionalnih sredstava za život, dizajnirajući jednu savremenu verziju istih.

Handle me


Kovano gvožđe je izdržljiv materijal za kuvanje, i za autore je bilo važno da postoji nešto suštinski romantično u ideji pravljenja kako kažu "besmrtnih proizvoda". Po njihovim rečima u današnje vreme se dosta veruje modernim tehnološkim uređajima koji su dizajnirani da služe "jednom", i koji nemaju dug vek trajanja. U društvu koje je pretrpano ovim takozvanim "fastfood" proizvodima, autori veruju da je upotreba materijala kao što je kovano gvožđe, naročito za proizvode za kuvanje, relevantnija nego ikada.

Oni su želeli da korisnika ponovo vrate samom procesu kuvanja umesto da smanjuju ovu aktivnost u njihovim svakodnevnim životima. Dizajn ističe sirovu jednostavnost i vizuelno i fizički. Drvena ručka proizvodima iz ove serije daje odeređeni ergonomski osećaj. Vizuelni izraz proizvoda se širi iz kuhinje i dalje, na samu prezentaciju hrane. Proizvodi iz serije Handle Me su zbog svoje jednostavnosti i lepote savršeni i za služenje hrane na trpezi.

Angell Wyller Aarseth

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services