Eindhoven 2010

Unexpectable

Jenna Postma je diplomirala u julu prošle godine kao architect/product designer na Art academy of Groningen u Holandiji. Karijeru je počela u dizajn studiju koji se nalazio na staroj farmi u Friziji, na severu Holandije, a već u oktobru je izlagala svoj dizajn na holandskoj nedelji dizajna. Jedan od njenih projekata koje je izlagala pod nazivom Unexpectable je više od običnog stola.

We Make Carpets

We Make Carpets je nastala kreativnom saradnjom vizuelnog umetnika Bob Waardenburg-a i dizajnera Stijn van der Vleuten i Marcia Nolte, 2009-te godine kada su predstavili svoj prvi tepih na Dutch Design Week-u. Njihovi tepisi su ručno pravljeni od uobičajenog materijala al na vrlo neobičan način. Njihov prvi tepih pod nazivom "Forest Carpet" je predstavljen na ‘Instant Nature’ izložbi tokom Dutch Design Week-a, koji je bio održan 2009-te godine.
Tepisi su pravljeni bez unapred osmišljenih planova ili skica i svaki tepih je handcrafted masterpiece. Tepih koji je napravljen od jeftinih, plastičnih viljušaka, pastelnih boja pod nazivom "Fork carpet" je prikazan na Dutch Design Week 2010. Pored "Fork carpet-a" je prikazan i "Army Carpet" koji se sastoji od malih igračaka plastičnih vojnika u dve boje.

Fork carpet

Animal fashion from Camille Cortet

Tokom holandske nedelje dizajna koja je trajala od 23 do 31. oktobra, Design Academy Eindhoven je organizovala svoj godišnji Graduation Show koji se održao u zgradi deWitteDame u Ajndhovenu. Francuska dizajnerka Camille Cortet koja živi u Amsterdamu je nedavno diplomirala na Design Academy u Ajndhovenu na kom je predstavila svoj projekat pod imenom Transformations. Camille priznaje da je priroda njena najveća inspiracija u životu, kada je u pitanju moda i da joj je izazov ideja o transformaciji i da pokušava da nađe neku paralelu između ljudi i životinja.
Moda je igra konstantnog menjanja, od načina na koji neko može da izgradi svoj stil i načina na koji neko može da se prilogi različitim kontekstima stilova i trendova koji se stalno menjaju. Imajući u vidu način na koji životinje menjaju svoju boju, kožu pa čak i ponašanje kada žele da privuku pažnju suprotnog pola, Cortet je napravila projekat pod imenom Transformations. Ovaj projekat uključuje seriju body-ornaments-a kako bi prilagodila ponašanje životinja našoj kulturi.

''Snake&molting legwear'', photographer: Vincent van Gurp

Graduation Show 2010

Tokom holandske nedelje dizajna koja je trajala od 23 do 31. oktobra, Design Academy Eindhoven je organizovala svoj godišnji Graduation Show koji se održao u zgradi deWitteDame u Ajndhovenu. Na izložbi su prikazani radovi 132 diplomaca sa ove prestižne akademije.

Projekat Romboud Maris-a koji je predstavio na izložbi se zove Blanket Couch.

Romboud Maris - Blanket Couch, photographer: René van der Hulst

Graduation Show 2010

Tokom holandske nedelje dizajna koja je trajala od 23 do 31. oktobra, Design Academy Eindhoven je organizovala svoj godišnji Graduation Show koji se održao u zgradi deWitteDame u Ajndhovenu. Na izložbi su prikazani radovi 132 diplomaca sa ove prestižne akademije.

Chin Pong Leung je jedan od diplomaca koji je učestvovao na ovoj izložbi, a njegov projekat se zove From Language to Design.

Chin Pong Leung - From Language to Design, photographer: Vincent van Gurp.
 

Dutch Design Awards 2010

Nagrada za najbolji holandski dizajn je prestižna nagrada koja se dodeljuje već sedamnesti put po redu. Nagradu za najbolji holandski dizajn na ovogodišnjoj holandskoj nedelji dizajna je dobio holandski paviljon za Shanghai Expo 2010, arhitekte John Körmeling-a. Nazvan Happy Street, projekat je dobio glavnu nagradu The Golden Eye za najbolji projekat u svim kategorijama.

BEST PUBLIC EXTERIOR: Happy Street by John Körmeling

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services