Bihaćka kreativna republika - treće zasedanje

Priredio: Ekrem Dupanović (preuzeto sa portala Media Marketing)
Fotografije: Dinko Hadžović

 

Bihaćka kreativna republika - treće zasjedanje: Ni manjeg mesta, ni veće konferencije!


Svi su jednoglasni – Bihaćka Kreativna Republika je velika ideja koju treba nastaviti razvijati i njegovati.


Utisci sa Trećeg zasjedanja Bihaćke Kreativne Republike ne jenjavaju. Svi koji su bili u petak u Muzeju AVNOJ-a u Bihaću, i oni koji su govorili, i oni koji su ih slušali, još uvijek međusobno komentarišu i dijele komplimente. Jednoglasni su – Bihaćka Kreativna Republika je velika ideja koju treba nastaviti razvijati i njegovati.

Danas objavljujemo utiske nekih od predavača, a sutra će se oglasiti nekolicina njih koji su sjedili u publici i uživali u sjajnim prezentacijama.

Vladimir Čeh: Ni manjeg mesta, ni veće konferencije

Tako bi mogao da glasi naslov koji treba da privuče pažnju. Pritom, ovom prilikom bio bi – istinit.Na dobro organizovanom skupu, u sali koja izaziva snažne asocijacije, upoznao sam drage i vredne ljude i sreo se sa starim znancem. Srdačan doček, zanimljiva predavanja i dobri paneli. Poneo sam kući gomilu lepih utisaka. I pre toga izjavio direktno u kameru da se u Bihaću osećam kao kod kuće, u Kreativnoj Republici u kojoj mi niko nije tražio pasoš i za koju mi nije bila potrebna viza. Samo ime i prezime.

Veče pre skupa i jutro posle njega bili su posvećeni mojoj antiratnoj izložbi ratnih plakata koji demistifikuju one koji šalju poruku i istovremeno postavljaju temelje oglasne komunikacije u Gutembergovoj galaksiji. Izazvala je pažnju. Bilo je lepo videti Bihać oblepljen našim plakatima, „plakatom-metkom“ Slavimira Stojanovića i prstom koji, uperen u gledaoca, poziva na izložbu – sa najpoznatijeg plakata iz Prvog svetskog rata.

U četvrtak uveče, na otvaranju, slušali smo pohvale i davali izjave za kantonalnu i federalnu televiziju.

U subotu pre podne domaćini su organizovali „autorsko vođenje kroz izložbu“ za predavače i organizatore skupa. Rezultat je bio 1:1. Koliko su se njima dopale sama izložba i moja priča o njoj, kao i knjiga o izložbi koju sam im tom prilikom dao, toliko su, priznajem, meni prijale njihove reči.
Jer, nije važno koliko, važno je – ko te hvali.

Ejub Kučuk: U Bihaću sam uživao cijeli dan!

Nisam znao šta da očekujem kad me Nino Kasupović pozvao na 3. zasjedanje Bihaćke Kreativne Republike. Daleko je nama iz Sarajeva Bihać :-). A opet, žao mi je bilo da ga odbijem, jer znam koliko je teško napraviti nešto u dijelu BiH koji nije baš poznat po velikim firmama i reklamnim dostignućima.

I nisam se pokajao, bez obzira što mi je put pao u vrijeme kada spremamo nekoliko velikih kampanja, evenata i prezentacija za važne pitcheve. Fenomenalnu ekipu su Nino i društvo okupili, a pokazali su se i kao dobri domaćini. Uvijek s osmijehom “od uha do uha” unose super energiju, motiviraju vas da date sve od sebe, stalno pozivaju na druženje. Iako sam planirao da ću svaki trenutak koristiti da radim na prezentacijama, dugo sam ostao s ostalim predavačima u razgovoru noć uoči Zasjedanja. Super anegdote, priče iz različitih epoha struke u regionu, najsmješnije situacije s klijentima…  :-). Prezentacije smo morali raditi od 4 do 6.30 ujutro.A onda je došao dan Zasjedanja. Kažu da je Imelda Ramović imala super prezentaciju, ali nisam uspio da stignem u Muzej AVNOJ-a tako rano. Vladimir Čeh je imao tako dobru prezentaciju na temu “Sex u oglašavanju”, da se ni danas ne mogu odlučiti šta je bilo bolje. Naracija, koja savršeno vodi kroz temu i dinamički prati čestu promjenu slajdova ili odabir reklama koje je Vlado odlučio da nam prezentira. Savršeno. Nije pristojno da sebe komentarišem, ali potrudio sam se da ne razočaram jer sam noć pred konferenciju dobio poruku preko Facebook-a; “Uzeo sam slobodan dan da Vas sutra slušam u Bihaću. Nemojte me razočarati, haha :-)”.

Kad je Slavimir Stojanović počeo s prezentacijom koja ležernošću savršeno odgovara njegovoj ličnosti i fenomenalnim radovima, mogu ti reći, Ekreme, da sam se osjetio počastvovanim što sam došao na ovu konferenciju i što sam imao priliku da govorim između dva ovakva majstora. Nisam jedini koji ne može odlučiti jesu li bolji radovi ili Slavomirov personality. Vjerujem da su mnogi u publici pomislili “kad porastem, bit ću Futro”. Izvinjavam se Davoru Runjeu što sam morao zbrisati s njegovog predavanja, ali glad je prijetila nesvjesticom, a povratak u Sarajevo, nakon neprospavane noći, mi se opasno bližio. Vjerujem da je bio savršen, kao što su i njegovi projekti. Konferenciju je majstorski završio Kamilo Antolović koji se fenomenalno pripremio za panel koji je vodio na kraju dana.REZIME: Mnogo sam konferencija obišao u životu i uglavnom se dešavalo da mogu, sve zajedno, izdvojiti 15-20 minuta u par dana. U Bihaću sam uživao cijeli dan!  Svaka čast organizatorima, hvala im od srca na pozivu, MITA Group će sigurno podržati naredna zasjedanja.

Slavimir Stojanović: Iduće godine se vraćam da vodim trodnevnu Brendionicu

Ima onih trenutaka u životu, kada potpuno neočekivano, osetite da negde pripadate, da vam je to prirodno stanište, toplo i mekano okruženje, nadahnuto ljudima i njihovim dobrim očima. E, baš tako sam se osetio par dana prošle nedelje na trećem jubilarnom zasedanju Bihaćke Kreativne Republike. Da li zbog, za mene veoma značajne, istorijske težine ovog malog, lepog i nenametljivog mesta, da li zbog razoružavajućeg entuzijazma organizatora Nermina Kasupovića i Admira Čavkića ili zbog talentovanih učesnika konferencije iz celog regiona i njihovih inspirativnih predavanja, ja sam se tamo jednostavno našao na sigurnoj teritoriji, duhom i telom. Posle par dana neprekidnog smejanja majstorima šale i komike, Vladi Čehu, Ejubu Kučuku, Saši Ostojiću, Sandi, Mireni, Imeldi, Davoru, Ninu i Adiju, ja sam sada, slobodno se može reći, ponosno vertikalni stanovnik Bihaćke Kreativne Republike. I naravno, za sledeću godinu sam obećao da ću na četvrtom, još jubilarnijem, zasedanju, voditi trodnevnu Brendionicu, sa željom da okupimo talentovan svet iz regiona i tako iz godine u godinu povećavamo kreativnu teritoriju.

Kamilo Antolović: Otisak i Utisak

Bilo mi je zadovoljstvo, na poziv dragog Nine, sudjelovati u dijelu programa Bihaćke Kreativne Republike!
Rekao bi čovjek BIhać, nećeš ti kreative, ali sam se prevario; vidio sam izniman entuzijazam, dobru oraganizaciju, sjajne teme i predavače…ali i “okice koje svijetle” kod mnogih sudionika! Bravo-samo nastavite!
Ono što me posebno zaintrigiralo je bila misao da se BIhać želi nametnuti kao centar kreativnog promišljanja, ne samo u industriji komunikacija, već i poslovnom svijetu te da se takvo pozicioniranje izdiglo iz lokalnog (nedaj Bože da kažem provincijskog) u regionalni poslovni skup. Dug je put, ali je važno da prvi koraci idu u pravom smjeru…moja potpora je uvijek tu!
Sudjelovanjem eksperata iz područja marketinga iz Zagreba, Beograda, Sarajeva; aktualnošću tema posebice u razvoju interaktivnih digitalnih tehnologija te zgodno predstavljanje lokalnih potencijala pokazalo se dobrim pristupom koji može idućih godina prerastati industriju tržišnih komuniakcija i postati značajniji poslovni skup, posebno u promociji Bihaćke Kreativne Republike!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services