TOTEM

Na nedavno završenom 53. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, i 53. Međunarodnom sajmu mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, u hali br.3 beogradskog sajma, među mnogim dizajn orjentisanim kompanijama, na štandu Shamliza predstavio se i Studio TOTEM sa svojim proizvodima.

Studio Totem je kreativni dizajn studio iz Beograda koji se bavi projektovanjem nameštaja, arhitekturom, foto i video produkcijom. Već dve godine ovaj studio se aktivno bavi i redizajnom i reparacijom.

Studio TOTEM čine Dragana Petkov i Branimir Karalić.

Pored autorskog dizajna nameštaja kojim se intezivno bave već godinama unazad, punu pažnju posvećuju reparaciji dizajniranih komada nameštaja iz 50-ih, 60-ih, i 70-ih godina.

Uglavnom su to stolice i fotelje kompanija koje su proizvodili širom bivše Jugoslavije i regiona. Cilj studija TOTEM je da primenom novih materijala i tehnologija pospeše i oplemene komade koji su stari, napušteni, a s druge strane i dalje veoma vredni i upotrebni.

U svom radu, Studio TOTEM se sve breme bazira na istraživanju novih materijala, pa su za ovogodišnji sajam nameštaja u Beogradu spremili kolekciju stolica Lupina slovenačkog dizajnera Nika Kralja iz 1957. godine koje su isključivo tretirane prirodnim furnirima drveta i kožom.

Uklapanjem različitih furnira, dezana i formi dali su drugačiji vizuelni identitet stolicama koje su vredne i veoma cenjene u istoriji stoličarstva.

U Beogradu je Studio TOTEM bio angažovan na nekoliko interesantnih projekata, od privatnih kuća i stanova do javnih i poslovnih prostora.

Izdvajamo projekat enterijera pivnice Berliner koju su dizajnirali arhitekti iz studija Autori a na čijem je opremanju bio angažovan Studio TOTEM.

Oni su za ovu priliku reparirali pomenute stolice Lupina Nika Kralja.

Njihove komade nameštaja moguće je videti u showroom-u Shamliza u Beogradu (Karađorđeva 11), kao i u Studiju TOTEM (Kneza Danila 12).

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services