MOD

Nedavno je u Beogradu završen 53. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, i 53. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije.

Ovogodišnje izdanje Beogradskog sajma nameštaja (BFF 2015 – Belgrade Furniture Fair) trajalo je od 10. do 15. novembra i najavljivano je kao svojevrsna prekrenice u konceptualnom i programskom smislu, obećavajući bogata kreativna i programska osveženja.

Pored novog vizuelnog identiteta sajma nameštaja čija je realizacija poverena novosadskom studiju za grafički dizajn Peter Gregson, i postavljanja istaknutog industrijskog dizajnera Zorana Jedrejčića u ulozi koordinatora - art direktora, novina ovogodišnjeg sajma, možda i najvažnija jeste činjenica da se o njemu mnogo više govorilo u dizajnerskim krugovima i da se u mnogo većoj meri sama dizajnerska zajednica bavila ovim događajem.Dobar redizajn manifestacije kojem smo svi posvedočili kao i kompletan programski koncept Hale 3, uz pojedine izuzetke i u ostalim halama, donose dozu optimizma da je jedna nova era najvažnije domaće smotre dizajna nameštaja započeta ovogodišnjim izdanjem. Uz ozbiljan rad i zalaganje celokupne dizajnerske scene i njenih aktera, ali pre svega samih proizvođača nameštaja možda se i ubuduće zadrži ovaj dobar pravac.

Pojedinačno ćemo se u narednim postovima na ovom mestu baviti izlagačima za koje nismo znali, a koje smo tamo otkrili!

U Hali br.3 Beogradskog sajma nameštaja, među mnogim dizajn orjentisanim kompanijama, na štandu Shamliza smo se upoznali sa mladim brendom MOD i njihovim stolicama Dana, Milena i X.

MOD je 2012. godine osnovao arhitekta Momčilo Ostojić, koji je ujedno i glavni dizajner MOD-a. Prvenstveno, kompanija je osnovana kao studio za dizajn i arhitekturu. Ubrzo, Momčilo počinje da razvija dizajn svojih prvih modela nameštaja, sa posebnim osvrtom na stolice, zahtevnim tipom nameštaja, kako u smislu dizajna, tako i u kontekstu izrade.

Posle pune dve godine analiza materijala, ergonomije, estetike i tržišta, 2014. godine, definišu se prvi modeli stolica. Tada MOD pokreće sopstvenu proizvodnju i time zaokružuje celokupan proces stvaranja jednog komada nameštaja.


Milena Chair


Dizajn studio se polako razvio u mladi brend nameštaja. To se dogodilo zahvaljujući posvećenosti i izradi visokog kvaliteta, izboru vrhunskih materijala i originalnom dizajnu.


X Chair


Koncept je zasnovan na tome da se kreira nameštaj čiji je dizajn zasnovan na reinterpretaciji tradicionalnih formi u savremenom duhu, a nameštaj dobijen iz takvog dizajna je izrađen od tradicionalnih materijala, tertiranih najsavremenijom tehnologijom.


Dana Chair


Kompletna konstrukcija svih modela stolica je izrađena od punog drveta, po izboru kupca. Drvo može biti orah, hrast, brest, jasen, bukva, američki orah, sephora. Takođe, po izboru kupca sedište može biti presvučeno meblom ili kožom.


Momčilo Ostojić je rođen 1989. godine u Beogradu. Diplomirao je 2012. godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Primarno je opredeljen za arhitektonsko projektovanje, kojim se i danas bavi. Inspiraciju za dizajn nameštaja pronalazi upravo baveći se arhitekturom i uređenjem enterijera.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services