Geoff McFetridge

Na 35. godišnjeg kalifornijskog grafičkog dizajnera kanadskog porekla Geoff-a McFetridge-a sam naleteo sasvim slučajno pre par godina. Naime, preslušavajući u to vreme debi album "Dreams" Berlinskog sastava The Whitest Boy Alive na čelu sa čuvenim Erlend Øye-om (mnogima verovatno poznatog iz norveškog dueta Kings of Convenience), zapao mi je za oko omot njihovog albuma prvenca.

Na prvi pogled veoma simplistički urađeno grafičko rešenje u crno-beloj tehnici me je odmah zaintrigiralo upravo svojom jednostavnošću i neopterećenošću - što je, ruku na srce, u današnjem svetu izdavačke industrije sve ređe i ređe. Možda grešim kada ovo kažem, ali mi se sve više čini da je trend ovih dana da su CD omoti i propratni video klipovi sve napucaniji te i samim tim tako koncipirani da na njih stane sve više (ne)potrebnog materijala (o domaćoj produkciji à la Grand Production da i ne pričamo). Izgled jeste bitan, ali toliko da privuče pažnju i zaintrigira potencijalnu publiku/slušaoca. Ostalo je već stvar muzike i ukusa (doduše i to je veoma diskutabilno jer zazire u neku drugu dimenziju ne vezanu za ovaj post). Osim omota za albume "Dreams" i nedavno izašlog "Rules" (koje toplo preporučujem), McFetridge je bio zadužen za celokupan vizuelni identitet grupe Whitest Boy Alive, uključujući i video klip kao i majice/dukseve koji se mogu naći u okviru njihovog online shop-a Bubbles For Sale.

Whitest Boy Alive Album Cover Dreams

Whitest Boy Alive Album Cover Dreams Inside

Whitest Boy Alive T-Shirt

A evo i video klipa za pesmu "Golden Cage" :

Nemate flash player / You don't have flash player

Pored projekata za WBA, Geoff McFetridge je ujedno i poznat po reklamnim kampanjama za Nike, Hewlett-Packard (Nano Technology reklamu), vizuelni identitet MTV Video Music Awards '04, Salomon Snowboards, kompletnu reklamnu kampanju za Pepsi One, kao i za samostalne izložbe na mestima kao što su Parco galerija u Tokiju i čuveni concept-store Colette u Parizu. Za svoju kampanju kratkih i šaljivih reklamnih spotova u okviru X-Games-a je bio nagrađen D&AD Award-om za 2001. godinu kao i predstavljen na izložbi "Saatchi Cannes New Directors Showcase" te iste godine.

Geoff McFetridge Artwork, Salomon MTV, Cube, Patagonia

Od nedavno uz pomoć i saradnju sa Yong-Ki Chang-om iz San Franciska pokrenuo je novu skateboard liniju Solitary Arts sa kojom je ponovo oživeo svoju staru dečačku pasiju prema dasci. Ujedno je i započeo liniju ekoloških vinilnih tapeta/nalepnica Pottok Prints. U svakom slučaju, po svemu sudeći izgleda da je Geoff ovih dana prilično u frci. Nadajmo se da će nas i dalje pozitivno iznenađivati u sličnom duhu. Nešto više o njegovim radovima možete naći u njegovoj web radionici Champion Graphics.

Ovde možete dodatno da pogledate šta Geoff ima da kaže na ovu temu:

Nemate flash player / You don't have flash player

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services