Manostiles - Suptilna estetika skandinavskog dizajna

Kao opšte mesto skandinavski dizajn uzima minimalistički duh sa čistim jednostavnim linijama. Visoko funkcionalan i bez upotrebe teških i komplikovanih elemenata.

Početkom XX veka dominatni pokreti u umetnosti su poslužili kao inspiracija za ideje koje mi danas poznajemo kao skandinavski dizajn. Osnova skandinavskog dizajna prethodi samoj potrebi severnjačkih zemalja za funkcionalšću predmeta.

Skandinavski dizajneri su inspirisani svim što se može videti u njihovom okruženju. Sa znanjem i veštinom zanatlija i efikasnim korišćenjem materijalnih resursa kombinuju najbolje iz oba sveta. Skandinavski dizajn se definiše i kao demokratski sa ciljem da privuče kupce kroz proizvode koji su i finansijski dostupni.

Koncept skandinavskog dizajna je bio predmet mnogih debata, izložbi i marketinških agendi poslednjih 50 godina i bez obzira na pojedine tvrdnje da je tržište prezasićeno derivatima skandinavskog dizajna, on nastavlja da bude centralna tema savremenog dizajna Skandinavije i internacionalnog dizajna.

Skandinavski dizajn je visoko kotiran u mnogim zemljama a ni područje Srbije ne zaostaje. Možda najveća prepreka sa kojom se ljubitelji skandinavskog dizajna suočavaju jeste nedostupnost brendova na našem području (IKEA kao mega-popularan skandinavski brend planira otvaranje radnje na prostoru Srbije još od 2012. godine).

Nedavno na srpskom tržištu se predstavio relativno mlad brend Manostiles Danish Design. Reč je o skandinavskoj enterijer liniji za kuću, restorane i hotele koja je nedavno postala dostupna u radnjama Domino i Koncept 45 . Manostiles Danish Design postoji od 2011. godine i već je stekao popularnost na inostranom tržištu. Ovaj brend predstavlja jedno prijatno osveženje i duh skandinavskog dizajna u Beogradu.

Posvećujući posebnu pažnju kvalitetu i aktuelnim tendencijama svetskih trendova zdravog života ovi proizvodi su izrađeni od organskog pamuka, što je izuzetno važno za decu ali i osobe sklone alergijama. U asortimanu ovog brenda mogu se naći predmeti za spavaću sobu kao što su posteljina, dekorativni jastuci ali i kuhinjski predmeti i ostale kućne potrepštine. Sama dizajnerka Mette Lindeberg, poreklom iz Danske, u svoj rad inkorporira sve pomenute elemente skandinavskog dizajna i duha svoje zemlje.

Minimalistički pristup estetici doma sa dodirom prirode u cilju stvaranja funkcionalnog i modernog prostora za život. Proizvodi su jednostavnog dizajna, visokog kvaliteta i osmišljeni do najsitnijih detalja. Minimalizam kao prerogativ, i vanvremenski dizajn su karakteristika ovog brenda.

Manostiles proizvodi kao pravi predstavnici skandinavskog dizajna na našem području su dostupni svim ljubiteljima minimalističkog stila i estetike.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services