Jedna topla utopija

U nedelju 20.marta 2011. godine otvara se nova galerija - Treći Beograd.


Uz instalaciju založenih Smederevaca, Treći Beograd stvoriće Utopliju - toplo mesto za umetnički rad i percepciju. Kao novi umetnički prostor grada - mentalno i fizički, ova galerija počinje svoj deo budućnosti na levoj obali Dunava.

Toplo mesto, instalacija Smederevaca u 3.BeograduToplo mesto, umetnička instalacija u Trećem Beogradu dogodiće se 20.marta 2011. godine.


Treći Beograd je umetnička zadruga - samoorganizacija 8 vizuelnih umetnika inspirisana modelom u kojem su ratari udruživali svoja sredstva za rad u cilju efikasnije proizvodnje. Nakon raspada starih struktura u kulturi, ovo je jedan od načina da se označi mesto za umetnika i umetničko delovanje.

Treći Beograd su (s leva na desno): Milorad Mladenović, Radoš Antonijević, Olivera Parlić, Sanja Latinović, Anica Vučetić, Selman Trtovac, Marina Marković, Marko Marković.


Naziv Treći Beograd je preuzet iz urbanističke terminologije. U teritorijalnoj podeli postoji prvi Beograd, odnosno staro gradsko jezgro; drugi je Novi Beograd, deo grada sa leve obale reke Save; a Treći je deo Beograda sa leve, banatske obale Dunava. U tom delu grada, do sada, nije postojala nijedna institucija kulutre.

Sam prostor sastoji se od galerije (10m x 7m x 4m), kao centralne prostorije; kluba, kao neformalnog mesta druženja i rezidencijalnih prostorija. Akcenat je stavljen na izlagačku delatnost, ali je prostor otvoren za predavanja, radionice i alternativne kulturne i umetničke događaje kao i važnu saradnju iz regiona. Dvorište sa marinom za brodiće je zamišljeno kao otvorena pozornica za različita dešavanja.

Marina Trećeg Beograda i pogled na grad.


Dragi kulturni Beograde, o ovoj galeriji će se tek čuti.

http://www.trecibeograd.com/#contact
http://www.facebook.com/event.php?eid=116644231746672

by Ket, mart 2011.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services