Super mama: Egle Kirlyte, dizajnerka koja ulepšava dečje sobe

Dovoljan je jedan pogled na Instagram feed-ove, Facebook profile i blogove majki i sve će vam biti jasno - mame su potpuno poludele za Mini Learners posterima!

Ovo je jedan od mojih omiljenih brendova kada je u pitanju ukrašavanje dečjih soba i ove postere ćete pronaći na zidovima soba mališana širom sveta. Uključujući i moje mališane :-).

Jednostavno, nešto je magično u vezi sa ovim posterima i nema šanse da ih ne poželite za svoju decu (i sebe! :-). Veseli, inspirativni i totalno cool, ovi posteri prepoznatljivog dizajna, potpuno su neodoljivi.

Zato sam veoma srećna što je prva super mama koju vam predstavljam u 2016. godini, upravo Egle Kirlyte, dizajnerka koja stoji iza brenda Mini Learners.  Egle, je litvanska dizajnerka koja je preko deset godina živela u Londonu, a nedavno se sa suprugom Edom i sinom Lucasom, vratila u Litvaniju. Osim poslovnih uspeha, Egle i privatno ima mnogo razloga za radost - trenutno je u drugom stanju i sinu Lucasu podariće brata na proleće!


Photo provided by Egle Kirlyte


Egle je bila ljubazna i odgovorila je na moja pitanja - nadam se da će vam se intervju dopasti!

Egle, dobro došla na prince 'n' soul! Za početak, kaži mi kako je nastao brend Mini Learners?

Mini Learners je nastao tako što smo suprug i ja kreirali dve edukativne aplikacije za mališane pod tim nazivom i to je bilo nešto što smo radili uporedo sa našim stalnim poslovima. Ja sam bila zadužena za ilustracije i, nakon što sam dobila dosta pohvala, odlučila sam da ih pretvorim i u postere. Kasnije sam počela da eksperimentišem i sa tipografijom i da kreiram jednostavne monohromatske printove. Ostalo je istorija.

Kako bi opisala svoj dizajnerski stil?

Savremen, jednostavan, nestašan i sladak. Pomalo provokativan.


Photo provided by Egle Kirlyte


Da li si oduvek bila kreativna?

Da, dokle god mi sećanje seže, a interesantno je da niko drugi od članova moje porodice nije imao sklonosti ka umetnosti. Kao dete su me zanimale knjige i priroda i, srećom, odrastala sam okružena bogatom prirodom, a  imala sam i slobodu da je istražujem. Moji roditelji su, takođe, imali veoma mnogo  knjiga, što je dosta uticalo na razvoj moje maštovitosti.

Iz Litvanije si, ali si neko vreme živela u Londonu – kako je to uticalo na tvoj stil?

Rođena sam u prelepom, malom gradu Priekule, koji se nalazi na zapadnoj obali Litvanije. U London sam se preselila 2004. godine i živela tamo skoro 11 godina. Od nedavno ponovo živimo u Litvaniji jer sam želela da budem bliže svojoj porodici, kao i  da bih imala više vremena da se fokusiram na Mini Learners. Život u Londonu i moj kreativni razvoj u tom gradu dali su mi dosta samopouzdanja. Naučila sam da pojednostavim stvari. Shvatila sam da ono što radim ne mora svima da se dopadne i nemam potrebe nikom da se dokazujem – ima prostora i potrebe za svačijim stilom i radom. Takođe sam shvatila da, kada je umetnost u pitanju, nije potrebno da bude savršena da bi bila interesantna.


Photo provided by Egle Kirlyte

 

Da li se tvoje poimanje estetike promenilo od kada si postala majka?

Moj stil i proces mog kreativnog stvaranja stalno se menjaju i napreduju, i to što sam majka nema toliko veze sa tim. Mada, sada mnogo češće crtam astronaute na zahtev jednog dvogodišnjaka!

Šta je najbolje u vezi sa majčinstvom, a šta je ono što te čini anksioznom?

Najbolje je to što sam u prilici da vidim kako moje dete razvija sopstvenu ličnost i što mogu da ponovo osetim čari detinjstva, ovoga puta kroz prizmu nekog drugog. Pokušavam da ne budem anksiozna i zabrinuta, mada se, naravno, preispitujem u vezi sa tim da li stvari radim dobro ili ne.

Na koji način te inspiriše tvoje dete?

Nije mi lako da odgovorim na ovo pitanje. Ali, kada dublje razmislim, mislim da me je najviše inspirisao da povedem više računa o sebi (kako bih mogla da se staram o porodici), kao i da obratim pažnju na koji način razgovaram i kako se ponašam. Osim toga, inspirisao me je da uživam u sadašnjem trenutku.

Kako pomažeš detetu da razvija sopstvenu kreativnost?

Kao i u vezi sa svim drugim stvarima – svojim primerom!

Da li postoje neki kreativni rituali koje imaš sa svojim detetom?

Svaki dan crtamo i slikamo. On, takođe, veoma voli da mi kaže šta da mu nacrtam. Sa tatom svira gitaru – ima malu igračku gitaru koju svira, dok tata svira električnu. U suštini, ne planiram mnogo u vezi sa ovim, jednostavno puštam da se stvari odvijaju spontano.

Da li se tvoj lični stil promenio od kad si postala majka?

Moj stil je oduvek bio sportski, jednostavan i pomalo dečački. A sada nosim i manje šminke, dok kosu stalno vezujem u rep (možda i zbog toga što radim od kuće). Doduše, volim da odem na manikir, zato što su mi ruke uvek u prvom planu (smeh).

Kako se osećaš kad vidiš postere koje si dizajnirala u dečijim sobama širom sveta?

Fantastično! Doživljavam to kao potvrdu svog truda i rada koji sam uložila u Mini Learners. Istovremeno, osećam veliku zahvalnost i volim da proslavim svako malo dostignuće.


Photo provided by Egle Kirlyte

 

Kako želiš da ljudi doživljavaju Mini Learners?

Volela bih da ga vide kao brend koji ih stalno iznenađuje, ali koji uvek ostaje prepoznatljiv.

Kakav savet bi dala mamama koje žele da otpočnu sopstveni kreativni biznis?

Niko od nas nema puno vremena, s obzirom na regularne poslove i brigu o deci i domu, ali možete da uradite ponešto svaki dan i time ćete lagano doći do svog cilja. Izdvojite sat vremena ili 15 minuta, ali neka to bude svaki dan! Vremenom ćete videti kako se to razvija u nešto opipljivije i kako vaše samopouzdanje raste. Naravno, morate iskreno voleti to što radite, inače ništa od toga. Osim toga, veoma je važno shvatiti da se retko kad dešava da vam se vrata odmah otvore i da postignete uspeh preko noći. U realnosti, potrebno je da pokucate na mnoga vrata pre nego što vam se neka otvore.

Hvala, Egle!


Više o Mini Learners proizvodima možete saznati putem njihove web stranice, Etsy stranice, Instagram profila, Facebook-a ili Twitter-a.

Osim toga, Egle je i jedan od članova tima sajta Hello, Wonderful i tamo možete naći neke njene printove i preuzeti ih potpuno besplatno! Mi imamo "Wonderful" print koji možete videti na početku ovog posta. I da, planiramo da ga okačimo, ali ekser nikako sam da se ukuca :-) ;-). Ukoliko ga i vi želite, ispod možete videti u kojim sve varijantama postoji. Klik na sliku vodi vas do direktnih linkova za download. I da znate, štampanje ovih postera je veoma jeftino - za A3 format, na 200 ili 250 gramskom papiru, platićete između 100 i 300 dinara, u zavisnosti od toga da li radite u boji ili crno-belo (ovo je u slučaju da kupujete digitalni format i onda sami printate, što preporučujem, a cene postera na Etsy-u gde ja kupujem su oko 670 dinara).


Image: Hello, Wonderful


Osim ovog, mi imamo još printova, ali neću otkriti koje, jer će neki biti deo giveaway-a koji spremam u saradnji sa Mini Learners, vrlo uskoro!!! Stay tuned!

 
Post originalno pripremljen za blog prince 'n' soul

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services