Simplicity Time

PackWeek na janaorsolic.blogspot.com povodom konferencije Packtivity2.

Kao što vas najava i baner pa i ova slika iznad obaveštavaju, ovaj PackWeek, drugi po redu, dešava se kao warmup za jednodnevnu konferenciju o dizajnu pakovanja.
 

Packtivity2 konferencija se održava 10.12. 2012. u Hotelu Park i ovom prilikom ekskluzivno nam u Beograd dolazi, između ostalih i Björn Kusoffsky iz Stockholm Design Lab, koji su, recimo, dizajnirali pakovanja za IKEA hranu. O svemu se detaljno obavestite ovde.

Na Packtivity-ju učestvujem kao predstavnik Fakulteta primenjenih umetnosti. Ono što je moj zadatak je posebno poklanjanje pažnje edukaciji u oblasti dizajna. Tako če i postovi o dizajnu pakovanja ove nedelje kroz primere pričati na određene teme.

Krećemo od JEDNOSTAVNOSTI. Sad, do jednostavnosti se u svetu pakovanja dolazi iz dve vrste prinude. Prva je prezasićenje, a druga finansijska kriza. Kako god, premium i organic nisu samo više po sastavu sasvim čisti, sada su sve češće tako i dizajnirani. Prvi primer je BluePrint Juice koje su dizajnirali Doubleday&Cartwright.


 

Još jedan jako sličan primer je Body&Eden. Sličan koncept sličan pristup u dizajnu pakovanja. Providne boce čistih oblika, poklopac uniformne boje, jednostavna tipografija, u konačnom utisku učestvuje boja upakovanog soka. A ovde još i plivaju dodaci, ribizle, bademi i tako to. Ceo obrok u boci.

I još, Let me be proizvodi za kosu za koje je pakovanja dizajnirao finski studio Bob Helsinki.

Jednostavna, ne previše široka linija, sva ima iste boce, mat. Diskretnu ali sasvim dovoljnu razliku između vrsta proizvoda čini samo linija u boji i ista ta boja u poklopcu proizvoda. Tako meko i slatko, prijemčivo i druželjubivo. Nismo navikli da u ovom ruhu vidimo proizvode iz premium segmenta.

Tome, naravno, uveliko doprinosi i ovaj lepi meki iscrtani logo. Beleška za dizajnere koji nisu bili kod mene na trećoj godini: primetite da je svako "e" drugačije. Don't be lazy, pazite na detalje.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services