Pet kampanja "Estoy aquí"

Dvoje čileanski umetnika, Violeta Caro Pinda i Felipe Carrasco Guzmán su još za vreme studija, pre tri godine realizovali ovaj zanimljiv projekat u domenu urbane intervencije, pod nazivom "Estoy aquí" ("Ovde sam"), čiji je cilj podizanje svesti o prisustvu napuštenih životinja na ulicama gotovo svih gradova i mesta širom sveta.

Jednostavan koncept u ideji i u realizaciji je verovatno i razlog zašto se svojevrsni ulični performans vremenom transformisao u viralnu kampanju, čija ideja može da posluži gotovo svakom gradu i njegovim aktivistima da se pobrinu za svoje ulične ljubimce na "terenu"! 

Akcijom kačenja balona oko glava pasa lutalica sa ispisanim porukama, autori su naterali prolaznike da pogledaju, zastanu, obrate pažnju, posvete malo svog vremena, nežnosti, ljubavi, i na kraju da nahrane ove ulične pse.

Skoro svakom društvu u celini je potrebno da se povremeno poziva na podizanje svesti o postupanju sa životinjama. Naša realnost je takva da su nam gradovi i gotovo sva mesta po Srbiji prepuni životinja o kojima niko ne brine. Napuštenih, izignorisanih, zaboravljenih, izgladnelih, izmučenih...

Rutina, užurbanost i tempo kojim živimo samo su nam izgovori da se zagledamo, zamislimo, a kamoli pribegnemo reševanju nekod od ovih problema.

Neka nas ovaj zanimljivi projekat još jednom podseti da su oni svuda oko nas, najčešće gladni, žedni, smrznuti, uplašeni, zbunjeni, tužni....

Počnimo da ih primećujemo!

 

Via Petface.net

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services