Adopt

Naravno da svi znate da je Shepard Fairey postao planetarno poznat tek sa posterom Baraka Obame koji je bio jedan od najboljih vizuala ove kampanje, koji nije bio zvaničan deo kampanje ali je postao "najzvaničniji" po svojoj popularnosti. Ovaj Obamin poster je bio aktuelan kako za vreme predsedničkih izbora u Americi 2008.godine, tako i ove dve godine nakon toga. Čak je i podobijao nagrade za taj poduhvat. Jedna od nagrada je bila i Brit Insurance Design Award 2009, a Time magazine ga je proglasio “Icon Maker” of the year!

Shepard Fairey nastavlja sa sličnim angažovanjima i od nedavno je pristao da učestvuje u još jednoj, ne tako planetarnoj ali važnoj kampanji. U pitanju je ADOPT kampanja za koju je Šepard uradio ovaj ADOPT print, a ispred cele akcije stoji Adopt-a-Pet organizacija (nekadašnja 1-800-Save-A-Pet.com). Adop-a-Pet je jedna od najvećih američkih neprofitnih organizacija koja se bavi zbrinjavanjem životinja. Imaju najposećeniji pet adoption web sajt u Americi. Oni su "mesto" na kome preko 7,000 državnih i privatnih sheltera za pse i organizacija postuju svoje životinje za usvajanje. Preko milion i po jedinstvenih posetilaca mesečno prođe ovim sajtom tragajući za životinjom u čiju će se fotografiju zaljubiti.

Ovaj print je dostupan za kupovinu ili download preko web sajta Adopt-a-Pet.

Originalno, fotografija ovog kucova was taken by photographer Clay Myers.

Fairey je vizuelno razvio ovu ADOPT sliku mešanca koji će služiti kao centar nacionalne kampanje kako bi se razvijala svest o važnosti usvajanja životinja. I kao što je od Obame napravio ikonu, tako je i ovaj predivni mešanac postao ikona svoje "vrste"!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text